Evander Schrijfcoaching
by Martyn van Beek

2024: We gaan weer een thriller-schrijfwedstrijd organiseren!

De vorige vier wedstrijden van Evander Schrijfcoaching leverden maar liefst zes gepubliceerde titels op! Daar zijn wij erg trots op.

Je kunt een idee voor een thriller inzenden, niet een kant-en-klaar manuscript. Dus een synopsis van maximaal 1.500 woorden in combinatie met enkele uitgewerkte hoofdstukken (2.500-5.000 woorden) en een korte motivatie. Heb je reeds een volledig manuscript, kies dan enkele hoofdstukken uit het verhaal en voeg een samenvatting van de rest toe. 

Een synopsis is een samenvatting van het boek, opgebouwd in een korte beschrijving (1-2 zinnen) per hoofdstuk. Zet deze punten genummerd per hoofdstuk onder elkaar. Heb je het einde nog niet uitgewerkt? Stuur dan de synopsis tot hoever je al bent.

Het doel van deze wedstrijd is om uiteindelijk samen een verhaal te ontwikkelen dat goed genoeg is om uitgegeven te worden door een grote uitgeverij.


De regels zijn als volgt:


1. Beschrijf een verhaal in het genre thriller en/of detective en/of spanning en/of whodunit. Werk enkele hoofdstukken van het verhaal uit.

2. Minimaal aantal woorden is 2.500 en het maximale aantal woorden is 5.000 per inzending (apart van de synopsis).

3. Iedere auteur mag één boekidee inzenden, onder eigen naam of onder pseudoniem.

4. Het verhaal is fictie, maar mag elementen uit de realiteit bevatten.

5. Op maandagavond 27 november, 11 december en 8 januari om 20:00 uur is er een online Q&A. Stuur ons een mail op als je wilt deelnemen, dan sturen wij een uitnodiging met link.

6. De uiterste datum voor inzending is 31 januari 2024.

7. Inzenden gaat per mail via info@evanderschrijfcoaching.nl. Inzenden als Word- of PDF-bestand.

8. Voeg bij je inzending een synopsis (1.500 woorden max), een korte biografie en je motivatie over het schrijven.

9. Uiteraard worden alle inzendingen discreet behandeld en NIET gedeeld met derden.

10. Uit alle inzendingen wordt een longlist, en vervolgens een shortlist bekendgemaakt.

11. De winnaar wordt op 25 februari bekendgemaakt.

12. De hoofdprijs is een jaar lang kosteloos volledige manuscriptbegeleiding en toegang tot het netwerk van Evander Schrijfcoaching.

13. De genomineerden op de longlist worden uitgenodigd voor een gratis workshop op locatie (of online als de omstandigheden dit vereisen). Deze datum is 25 februari 2024.

14. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Voor alle inzenders bestaat op een later tijdsstip de mogelijkheid om tegen vergoeding persoonlijke feedback over de inzending te krijgen.

15. Voor alle vragen over de wedstrijd kun je contact opnemen via info@evanderschrijfcoaching.nl

16. Volg @martynvanbeek op Instagram voor updates en de bekendmaking van de longlist, shortlist en winnaar.

17. De jury beoordeelt een inzending op originaliteit, kwaliteit, spanning en leesplezier. Simpel gezegd: het boekidee in combinatie met de schrijfstijl waarvan wij denken dat deze de meeste kans heeft om uitgegeven te worden is de winnaar.