Evander Schrijfcoaching
by Martyn van Beek

Wij maken het verschil voor jou.


In 2019 verscheen de roman Narcissus van auteur Sol Bouzamour. Dit boek kwam tot stand onder begeleiding van Evander Schrijfcoaching.

‘Een gezonde dosis discipline, doorzettingsvermogen en geduld zijn essentieel voor het schrijven van een boek. Ook de juiste mensen moeten op je pad verschijnen. Zij die je net dat stapje in de juiste richting geven, die je net dat extra zetje geven om door te (willen) gaan. En natuurlijk moet je schrijftalent bezitten, of in ieder geval, gevoel voor grammatica. 

Voordat ik Martyn ontmoette had ik drie schrijfcursussen gevolgd, zonder succes. Simpelweg omdat de persoonlijke benadering ontbrak. Ik was maar de zoveelste klant. Er werd niet gelet op mijn kwaliteiten, het was alsof ik weer op de basisschool zat. Het voelde niet goed. Martyn maakte daadwerkelijk het verschil door mij precies te vertellen waar ik aan toe was en wat ik verder moest doen om een goede roman te schrijven. Geen mooie woorden maar een directe aanpak waren voor mij de doorslag om met hem samen te werken. Ook zijn kritische, scherpe blik op het schrijven (wat soms pijn doet) gaven mij de bevestiging dat hij wist waar hij het over had. Openstaan voor kritiek en vooral veranderingen willen brengen in je schrijven is cruciaal voor vooruitgang. En dat wilde ik, mijn schrijven naar een hoger niveau brengen. Martyn is recht voor zijn raap, draait er niet omheen, en zegt waar het op staat. Streng, maar rechtvaardig. Zo leer je schrijven.'

Sol Bouzamour